Brev fra WSPA
Star der ligger her og nyder livet, er ham der er omtalt i brevet. Han blev reddet og lever nu et dejligt og fredeligt liv..... kik ind på www.wspa.dk
Men desværre lever mange bjørne endnu et kummerligt liv...
D. 5.11.09    Har modtaget dette brev fra WSPA , syntes det var så rørene et brev at jeg måtte sætte  det ind på min side.......

         Kære ven


Mit navn er Fakhar-I-Abbas, jeg er fra Pakistan og har arbejdet med at stoppe arrangerede kampe mellem bjørne og hunde, siden jeg første gang var vidne til en kamp.
Siden 2001 har jeg arbejdet sammen med WSPA, og vi har opnået store resultater...

Det er 14 år siden jeg så min første kamp - men husker det som var det i går....

Det var en varm og fugtig dag, omkring 2.000 mennesker var samlet og var tydeligvis meget ophidsede, de stampede med fødderne for at få kampen til at begynde...
Og så kom hovedaktøren - en stor sortbjørn, der blev slæbt ind i manegen, det var tydeligt at der var noget galt, på trods af hans enorme størrelse virkede bjørnen lille og underkuet.
Han haltede og krøb sammen, hans blik var dødt, og snuden hang løst fra hans ansigt.
Og så begyndte det..... fire kamphunde løb rundt om bjørnen, hoppede op ad ham og bed efter snuden, bjørnen forsøgte at få hundene væk, men var alt for svag.
Og så skete det - en af hundene fik godt fat og flåede snuden af ham, så den blot hang fast i et lillestk. hud.... folk råbte og jublede.
Jeg havde allermest lyst til at løbe ind og stoppe torturen, men alt hvad jeg kunne gøre, var at stå og kikke på.
Jeg havde aldrig set nogen værre i mit liv, jeg følte mig syg og var rystet lang tid efter...... jeg kunne mærke i hele min krop , at jeg var nødt til at handle og gøre noget for at hjælpe bjørnene... fra det tidspunkt dedikerede jeg mit arbejde og - ja helemit liv til at få stoppet denne grusomme mishandling.
For få år tilbage var der 300 bjørne, der hyppigt blev brugt i denne vanvittige " underholdning " og det virkede nærmest uopnåeligt at få stoppet kampene, men takket være din støtte og opbakning, har det været muligt at nå meget langt, så langt at det nu er lykkes os at stoppe 80 % af kampene, inden de overhovedet begynder.
Vores mål om helt og holdent at få stoppet alle kampene er inden for en rækkevidde
WSPA og jeg vurderer , at der er ca 70 bjørne tilbage, som stadig bliver brugt i kampene, jeg ved hvor de er og jeg ved hvordan vi kan redde dem, men jeg har brug for hjælp...
Det reservat som vi tidligerer har opført med hjælp af din støtte til WSPA er fyldt op med bjørne, der har fået et nyt liv, det betyder rent praktisk at jeg ikke kan hjælpe flere bjørne, før vi har bygget et nyt reservat, og det er næsten ikke til at bærer...
Ved at arbejde i det skjulte har jeg været vidne til helt ubeskrivelige mishandlinger og tortur af bjørnene.
En af de bjørne der stadig bliver brugt er en sortbjørn, som jeg personligt har valgt at kalde for Star, jeg har set ham blive angrebet ved utallige lejligheder og hans skader er noget nær det værste jeg nogensinde har set, han er så svag at han ikke kan stå på sine ben, og mens hundene angriber ham, ligger han ned..... han har brug for hjælp og det er hurtigst mulig... ellers er det for sent.
Mit ønske er at redde bjørne som Star- men lige nu har jeg ingen steder at gøre af dem.

Da WSPA konstaterede at reservatet i Kund Park var ved at blive fyldt op begyndte jeg at kikke efter et egnet stk. naturområde, hvor vi kunne placerer et nyt reservat, og jeg syntes vi har fundet et rigtig godt sted, det er et stk. land der ligger uden for byen Balkasar......reservatet ligger i et stort naturområde, hvor bjørnene som det første får dyrlæge pleje, kan slappe af og vænne sig til et liv uden angst og tortur.
 
Vi har brug for din støtte for at kunne bygge det nye reservat, som vi har beregnet til at vil kst. 1.619.423 kr
Der vil ta ca. 9 mdr at bygge reservatet helt færdigt , så forhåbentlig kan byggeriet snart begynde... og bjørnene snart kan komme til deres nye sted.

Efter at have været vidne til de unødvendige og vanvittige grusomme bjørne-hunde kampe er det svært for mig at leve med, at der stadig er bjørne der mishandles.... det kan det nye reservat sætte en stopper for...

            Med venlig hilsen fra Fakhar-I-Abbas

Så støt WSPA da de gør et kæmpe stk. arb. for dyrene.... www.wspa.dk