Ideen til siden

Smilla med sin lille enehvalp Søs.


               

Ideen til denne side.....

Ideen til denne side fik jeg da min tæve Smilla D. 29.10.03 fødte en enkelt hvalp, hvad jeg var meget ulykkelig over, da min lille hvalp så ville vokse op som enehund, ingen at putte med ingen at lege med, og alt det sociale som et kuld hvalpe kan gi hinanden, ja det måtte hun undvære.
Jeg gik straks på nettet, for at søge efter en ammeside til hvalpe, for måske kunne min hund hjælpe andre hvalpe, det kunne være moderløse hvalpe, eller en tæve uden mælk, måske lå der en tæve med et alt for stort kuld hvalpe, og gerne ville ha lidt aflastning.
Jeg fandt 2 steder bl.a retriever klubben som kører en fint ammeservice, men desværre havde de ikke noget jeg kunne bruge, da der lå en tæve med en hvalp som jeg selv, og den ville også gerne ha extra hvalpe ind, så det kunne jeg ikke bruge.
Jeg vidste at et eller andet sted derude, sad nogle ulykkelige mennesker som godt kunne bruge en amme, men hvor eller hvordan skulle jeg finde dem.
Der var brug for en speciel ammeside, så det måtte jeg se at få gang i.
Jeg startede med at kontakte nogle hundesider, om de kunne være intereseret i at skrive om dette her, og deriblandt var Preben Ipsen fra Showdogs.dk som straks lagde det ind på sin side, så min ammestue startede så småt hos Showdogs.
Jeg skrev en artikel om emnet, og sendte det rundt til mange speciel klubber så på den måde startede det med at komme ud.
Jeg skrev store plakater som jeg sendte rundt til dyrlæger, og som jeg meget gerne ville ha de skulle hænge op i deres venteværelse, så alle kunne læse det.
Jeg kontaktede min næravis + Vejle amts folkeblad - Jyllands posten og ellers alle de aviser jeg kunne komme i nærheden af, og rigtig mange var søde til at skrive om det.
Så var tiden til at få min egen hjemmeside som jeg straks døbte Ammestuen, og det var rigtig dejligt at få mit eget, noget jeg helt selv styrede.
I mellemtiden sker der så det at jeg har får 3 små helt vidunderlige ruhårede hønsehunde hvalpe ind i pleje, de var kun 1 uge gammel.
En morgen ejeren kom op, lå moderen død, de små var kun 1 uge gamle, og så skulle der handles hurtig.
Ejeren boede i Viborg så han tog den lange tur til Vejle med de små.
Min tæve Smilla tog rigtig pænt imod de små hvalpe, de blev slikket og nusset og så fik de lov til at drikke hos hende.
D. 1. nat var der uro i kassen, da mælken lige skulle suttes op til 4 hvalpe, men i løbet af et døgn løb mælken og der var ro i kassen.
De små trives og vokser -- min lille hvalp Søs fik søskende og de små moderløse hvalpe fik en ny mor, og endda en meget omsorgsfuld og dejlig mor.
Da min artikle kom i Vejle Amts Folkeblad ringede TV Syd, at de meget gerne ville sende historien med de små plejehvalpe, så den vej kom det også.
Så meningen med denne side er at hunde ejere hurtig kan få kontakt med hinanden hvis noget går galt.
Det var så lidt om hvordan det hele startede, ja det startede lidt sørgeligt men endte jo rigtig godt, og havde jeg ikke fået den enehvalp, ja så tror jeg ikke Ammestuen havde eksisteret idag, da jeg så ikke havde fået ideen.

      Kirsten