Gode råd

En helt fantastisk måde at hjælpe et stort kuld på eller moderløse hvalpe..

       


             GODE RÅD

Denne side omhandler gode råd, så ligger du inde med noget du gerne vil dele med andre, så send mig straks en mail ammestuen@gmail.com   og jeg lægger det ind på siden.

D. 25.6.08  Jeg har fået et par gode råd fra Anette..
Opflaskning af hvalpe, da ikke alle hvalpe er lige gode til at tage fl. har Anette et godt råd fra Canada, brug en engangs latex handske ( og selvfølgelig dem uden talkum ) hæld mælke erstatningen i fingrene, og lav huld efter str. på hund, til en lille race er en knappenåls huld nok.
Det er nemt og man er fri for al den rengøring af sutte flaskerne......

Anette har et godt råd mere fra Finland, som nu også er kendt her i DK til både mennekser og hunde.
Primperan 10 mg ( et kvalmestillende middel ) ingen ved hvorfor det hjælper, men det gør det.
½ pille og derefter 1/4 hver 8. time indtil mælken er der, det kommer ret hurtig.

                        AnetteD. 4.5.07  Jeg har et godt råd til jer som kun får 1 - 2 hvalpe og gerne vil ta imod extra hvalpe, gem håndklæder o.l som i bruger under fødslen, da det kan bruges til at gnide de små nye ind i så de får den samme duft som sin egen hvalp/hvalpe.
Put det i en plastpose så det holder fugtigheden og duften bevares et stk. tid.
Mange har prøvet det og med stor succes.
                   
                     
D. 1.5.07  Vibeke fra Kennel Tears of joy har kontaktet mig da hun har prøvet den med koldskålen ( står længere nede ) og hun melder ud at den virker.
Havde en tæve hvor mælken ikke rigtig ville løbe, prøvede så med noget koldskål og nu er der mælk, så det kan varmt anbefales.


D. 4.7.05   Jeg har fået et godt råd fra Marianne og Bjørn om ammemælk.
De fortæller at har man en tæve som ikke rigtig kan komme igang med mælken, skal man give den 1 l kærnemælks koldskål i et par dage, så skulle mælken komme igang.

D. 4.2.05  Jeg har et godt råd til jer som fl. hvalpe op, istedet for de fl. hos dyrlægerne, som tit kan drille rigtig meget, så køb en baby sutteflaske, som kan købes med forskellige str. huller i. De kan købes i 3 forskellige str. her vil jeg anbefale nr. 1 og nr. 2 da de huller  passer bedst, nr. 3 er til vælling og alt alt for stor til en lille hvalp.
Sutterne kan virke alt for store til små racer, men alle kan klare det, jeg selv har haft en lille Kleiner Mønsterlænder i pleje og han vejede kun 144 g da han kom her, og lige til min tæves mælk var kommet godt ned fik han en fl. og her brugte jeg baby flaskerne, og lille ham klarede det fint.

D. 27.4.04  Tina med Bullmastif kom med dette råd til ammemælken.          
Tine skriver at KAFOMAVIT har hjulpet mange af hendes tæver til hurtig  at øge mælken.  kan købes på apoteket i håndkøb.

25.9.04  Jeg har fået et godt råd fra Kenneth og Lonnie om baby mælk, de har undersøgt forskellige mærker og har fundet ud af at Esbilaz er det mærke som går ind og erstatter råmælken bedst. Det kan købes hos dyrlægen og på apoteket, men de fleste steder skal det dog bestilles-

19.3.04  Jette Søndergård fra Kennel farmerHills skriver at for at få mælken godt igang skal man 1 uge før tæven føder give den 1 hvidtøl om dagen , og gerne med en æggeblomme i. Efter fødslen fortsætter man nogle dage alt efter hvordan tæven har det, og Jette skriver at mange tæver elsker det.

21.2.04  Et godt råd fra Vibeke Jørgensen som skriver at man skal give sin tæve noget hakket lever blandet op med ½ fløde og ½ A-38, det skulle øge mælken.
21.2.04  Ketty Sjong fortæller at man skal give råt hakket kalvekød bl. op med A-38 det skulle også forøge mælken.

                    Mie.s brev..

Dette brev er skrevet af Mie som tog plejehvalpe ind til en falsk gravid tæve.

Jeg modtog hvalpene onsdag kl. 19 og min dalmatiner havde mælk i patterne. Min tæve tog hvalpene fint til sig, og allerede efter ½ time diede de hos hende, og hun slikkede dem for afføring og tis nøjagtig som hun skulle gøre det. Der var ikke nogen problemer i kontakten imellem hende og hvalpene, og hvalpene tog fint på i vægt med lidt fl. ved siden af.  Men diemælken !!!!!!!!!!! ja der kom lidt lovende mælkproduktion i løbet af torsdag - fredag, men lørdag stoppede det helt, så opgav vi projektet, under hele forløbet havde jeg en god kontakt med min dyrlæge, men henblik på at min tæve kunne få en sprøjte for at stimulere mælke dannelsen, og her lærte jeg noget vigtig ....  Når en falsk gravid tæve skal være amme skal hun introduceres for hvalpene på 1. 2. eller max 3. diedag i den falske graviditets forløb ( min dalmatiner var i 2. uge ) Med det samme når hvalpene lægges til, skal der gives en injektion med et hormon der stimulere mælkedannelsen. Man bør når det er tale om en amme der er falsk gravid kun starte med 1 max 2 hvalpe, da det tager længere tid for en hund der ikke har født at etablere den nødvendige produktion af mælk. Så  kan man senere introducere flere hvalpe uden problemer, når først mælke produktionen er oppe at køre.
Håber andre lærer af dette brev, jeg selv lærte meget.

          Svømmer ........

Kate har skrevet dette her stk. om svømmer hvalpe..
Jeg læste at Niels måtte aflive sin hvalp, der var svømmer.
Det er så klassisk at en af hvalpene bliver det, jeg har selv haft svømmer et par gange og mine bekendte også labrador opdrætter har haft en.
Desværre at jeg ikke kikkede på din side noget før, da man absolut ikke behøver at aflive sådan en hvalp, nej man kan afhjælpe problemet helt ved en stor insats.
Problemet starter når hvalpen er omkring de 14 dage, og man starter behandlinen med at flytte hvalpen et stk. væk fra tæven, så hvalpen skal kravle rundt og søge efter tæven, og på den måde få en tiltrængt motion.
Dernæst bestemmer man hvordan hvalpen skal ligge, efter den har diet, man ligger hvalpen på venstre eller højre side, brug et håndklæde til at lejre i.
Hold på hvalpen så den mærker at det ikke nytter noget at stritte imod, det tager højst et pat min, den må gerne ligge med hoved/brystkassen løftet, for problemet med svømmere er jo netop at de indre organer bliver klemt p.g.a. den flade brystkasse.
Begge mine og den hos hos min veninde kom sig fuldstændig efter 8 dages ihærdig træning, og dyrlægen fandt slet ikke tegn på fejl ved hvalpe tjekket. Tænk på hvor blødt skelettet er på en lille hvalp, faktisk kan man kalde det en modelering når man arb. med den, benene er jo så forkerte bliver ligesom flade, og hvalpen kan ikke komme op på dem før brystkassen igen har en normal form.
Jeg er ikke tilhænger af at alt skal overleve, men syntes dette her problem er til at hjælpe på relativ kort tid, og med en posetiv udfald, så derfor måtte jeg bare fortælle dette her og håber at andre kan bruge det.
Jeg giver gerne råd/vejledning videre, og er der spørgsmål må der meget gerne ringes til mig på 46 76 83 49

        Mange hilsner fra Kate